ترمیم بتن مجموعه روش های موجود برای برطرف کردن آسیب های وارده به ساختار سطحی و داخلی بتن است. ترمیم بتن بدلایل مختلفی نظیر وجودترک در بتن ، کرمو شدن بتن و ... اجرا می گردد .
در واقع ترمیم بتن یا ترمیم آن به معنای اصلاح بخش های آسیب دیده از سازه و جایگزینی اجزاء تخریب شده است. ترمیم بتن موجب افزایش طول عمر مفید سازه و بهبود عملکرد آن می گردد . بتن به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی در بیشتر ساختمان های موجود بکار رفته است با این حال تجربه ثابت کرده است که عمر و دوام بتن علاوه بر وابستگی به کیفیت مصالح مصرفی تحت تاثیر شرایط محیطی نیز قرار دارند و چنانچه بتن بر اساس شرایط محیطی ساختمان مربوطه طراحی و اجرا نگردد ، با گذشت زمان از عمر مفید آن کاسته می شود و ساختار فیزیکی بتن دستخوش تغییرات نامطلوبی می گردد که می تواند منجر به خرابی سازه ی بتنی گردد . در صورت عدم رعایت شرایط محیطی در مرحله ی طراحی و اجرا و عدم بکارگیری مصالح با کیفیت ، بتن نیازمند اجرای عملیات ترمیم بتن میگردد و تقویت سازه ی بتنی جهت حفظ بقای ساختمان از ضرورت بسیاری برخوردار خواهد شد .
همانطور که گفته شد برخی از قسمت های اعضای بتنی در موقع ساخت یا بعد از آن نیاز به ترمیم پیدا میکنند که از مهمترین آنها می توان پرکردن ترک ها و حفرات سطح بتن اشاره کرد. از مهمترین ویژگی های این مواد میتوان به انقباض بسیارکم، استحکام مناسب و چسبندگی بالا به سطوح زیر کار اشاره نمود.
مواد ترمیم کننده بتن :
- مواد ترمیم کننده پایه سیمانی
- مواد ترمیم کننده پایه اپوکسی با ویسکوزیته پایین
- مواد ترمیم کننده سیلان و سیلوکسان
انواع ملات های آماده ترمیم کننده بتن :
انواع ملاتهای ترمیم کننده بتن به دسته های زیر تقسیم بندی میشوند:
- ملاتهای پایه سیمانی که با الیاف و پلیمر اصلاح شدهاند.
- انواع ملات پلیمری
- ملاتهای نیمه پلیمری
- چسب اپوکسی
- رزینهای تزریقی
- چسب لاتکس
محصولات و مطالب مرتبط :